Stand van zaken Wagenwerkplaats

24 June 2015

 

Er wordt hard gewerkt aan een voorkeursscenario voor het Masterplan Wagenwerkplaats. Het proces tot het opstellen van het voorkeursscenario is helaas vertraagd. Dit komt voornamelijk door een nieuwe vergunningsaanvraag van ProRail, die nodig is in verband met de externe veiligheid.

Externe veiligheid gaat over risico’s voor mens en milieu bij gebruik, opslag en vervoer van gevaarlijke stoffen. ProRail vervoert soms gevaarlijke stoffen over het spoor en over het rangeerterrein bij de Wagenwerkplaats. Zij moet hiervoor een nieuwe vergunning aanvragen bij de gemeente. Daarbij heeft de gemeente met ProRail afgesproken dat rekening wordt gehouden met de bouw van 500 woningen en extra ruimte voor kantoren en bedrijvigheid. De verwachting is dat ProRail de vergunningsaanvraag begin augustus heeft afgerond en gaat indienen bij de gemeente.

Naast het onderwerp externe veiligheid is in de afgelopen maanden onderzoek gedaan op het gebied van bodem, geluid, verkeer, water, flora en fauna, etcetera. Veel onderzoek is nu afgerond en de belangrijkste conclusies zijn bekend. Een paar onderzoeken zijn nog niet afgelopen. Dit is onderzoek naar geluid, verkeer en water.

Lees de gehele nieuwsbrief over Masterplan Wagenwerkplaats van 22 juni 2015

Bekijk alle informatie op de dossierpagina Masterplan Wagenwerkplaats 2015 op www.wagenwerkplaats.eu. Heeft u een vraag? Dan kunt deze stellen via masterplan@imoss.nl

<< Terug naar nieuwsoverzicht