Oplevering eerste 53 HOUTbaar-woningen van het plan ‘De Kreekvelden’ in Oosterwold, Almere

Woensdag 16 oktober vieren we de oplevering van de eerste 53 HOUTbaar-woningen van het plan 'De Kreekvelden' in Oosterwold, Almere.

Dit plan met 349 huur- en koopwoningen ligt midden in het groene polderlandschap van Almere Oosterwold. In een vroeg stadium van het ontwerp voor deze nieuwe buurt bleek er een kreek – een zijtak van de oude Eem – dwars door het plangebied te hebben gelegen. Deze wordt in de nieuwe buurt opnieuw zichtbaar gemaakt in de vorm van een breed groenblauw park, met wadi’s, veel diversiteit aan bomen en zelfs een zogenaamde ‘plukroute’, voor zowel bewoners van de Kreekvelden als omwonenden in Oosterwold.

Typisch voor Oosterwold is de mix van groot- en kleinschalige (stads)landbouw met woningen. De woningen die nu gebouwd worden krijgen allemaal een eigen moestuin, om zo zelfstandig of samen als buurt eigen groenten en fruit te verbouwen. Voor de hele buurt wordt een buurtkas gemaakt, met uitzicht op een waterpartij in de kreek.

Met deze ontwikkeling werken wij mee aan meer diversiteit in Oosterwold. Zoals Ivo Hoppe van woningcorporatie GoedeStede tijdens de start bouw zei: “We zijn blij dat nu ook huurders die een betaalbare woning zoeken terecht kunnen in dit deel van de stad”.

De Kreekvelden wordt een zeer duurzaam en toekomstbestendig plan. Regenwater kan oppervlakkig worden afgevoerd via de vele wadi’s die door het hele plan door lopen. Groen en schaduw loopt tot aan de voordeur van elke woning, en alle woningen zelf worden energiezuinig gerealiseerd. Hiervan worden, in opdracht van de Alliantie Ontwikkeling, 102 woningen in hout gebouwd, volgens het HOUTbaar-concept. De overige woningen worden in beton gebouwd voor particuliere kopers en Woningstichting GoedeStede.

Wij willen, met het ontwikkelen van het stedebouwkundig-, inrichtings- en beplantingsplan, ervoor zorgen dat de nieuwe bewoners straks kunnen genieten van het open, groene en gezamenlijke karakter van Oosterwold, nu en in de toekomst.

Graag verwijzen wij u door naar de projectpagina voor meer informatie over dit project:
https://www.imoss.nl/project/almere-oosterwold-de-kreekvelden-2/